Film & bedrijf

Waternet filmt - website 2.png

Studio Beeldrijk geeft (particapatory) filmtrainingen aan organisaties die zelf aan de slag willen met film. Het maken van films kan enorm bijdragen aan interne communicatie en ondersteuning bieden bij veranderprocessen. Door middel van 'appreciative inquiry' gaan medewerkers met camera en microfoon op onderzoek uit naar wat werkt in de organisatie. De training kan dienen als startpunt of de vorm krijgen van een teambuilding. Ook begeleid en ondersteun ik langere processen waarin film als (verbindend) leermiddel structureel wordt ingebed in de organisatie.

Samen filmen - een verslag van Maarten Claassen (Strategisch adviseur Waternet)

Verhalen verbinden. En film is daarvoor een geweldig medium. Binnen Waternet zijn we met behulp van Studio Beeldrijk aan de slag gegaan om verhalen op te halen en te delen. Verhalen die je niet zomaar hoort of tegenkomt maar er wel zijn. Met een eerste groep medewerkers hebben we een inspirerende en praktische training van Mirna gekregen. Daarna zijn we gaan filmen, regisseren en monteren. Mirna heeft hierbij goede steun gegeven door te adviseren en is dragende kracht in het monteren. Kwaliteit en toegankelijkheid zijn daarin haar kracht. Met haar kennis en ervaring is ze inspirator voor veel collega’s.

Nadat we samen met pioniers in de organisatie de eerste 10 filmpjes klaar hadden mocht de spotlight aan tijdens een première. Het was een feest van trots en enthousiasme gevolgd door ideeën en nieuwe actie. Een nieuwe groep medewerkers is getraind. Zelf films maken is snel uitgegroeid tot aansprekend, impact vol en leuk instrument dat we zelf in onze organisatie kunnen gebruiken. Zo helpt Mirna ons met het samen krachtig maken en delen van het verhaal van de organisatie. En tegelijkertijd is er veel bijvangst zoals collega’s die zelf aan de slag gaan met het leren van nieuwe vaardigheden zoals filmen, regievoeren, interviewen en monteren. Er is nieuwsgierigheid naar elkaars en het gezamenlijke verhaal!

Hieronder een compilatie van een aantal films uit dit project. Film & interview door Waternetters. Montage: Mirna Ligthart.

 

Deze film is gemaakt door Annemiek van Benthem tijdens een training Filmen met de iPad van twee dagdelen. 

 

 

 

 

Deze film is gemaakt tijdens een workshop voor museumdocenten van het Frans Hals museum van één dagdeel.